Švedska se od EP oprostila pobjedom protiv Francuske

Austrija iznenadila Mađarsku

Švedska se od EP oprostila pobjedom protiv Francuske

U pretposljednje dvije utakmice grupne faze na EP za rukometaše u Danskoj pobjede su neočekivano slavile ekipe koje nisu bile favoriti. 

Francuska je protiv Švedske bila favorit za novu pobjedu, ali su Šveđani na oproštaju od prvenstva odigrali odlično i upislai pobjedu rezultatom 30:28 iako su pred kraj utakmice imali prednost i od pet golova razlike. 

Lukas Karlsson i Johan Jakobsson su postigli po šest golova za Švedsku, veliki doprinos pobjedi je dao i pivot Andreas Nilsson sa pet golova iz pet pokušaja, dok je Guillaume Joli sa četiri gola bio prvi strijelac Francuske. 

U drugoj utakmici je Mađarska protiv Austrije bila veliki favorit, ali je Austrija, iako je na poluvremenu zaostajala četiri gola, uspjela preokrenuti rezultat i slaviti prvu pobjedu u drugom krugu šampionata (25:24). 

Viktor Szilagy i Raul Santos su postigli po šest golova kod Austrije, dok je Georgo Ivancsik kod Mađarske postigao pet golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.