Ibrahimović saznao da li će moći igrati na Evropskom prvenstvu

Povrijedio koljeno

Ibrahimović saznao da li će moći igrati na Evropskom prvenstvu

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović se povrijedio prošle sedmice u okršaju između Juventusa i Milana zbog čega je morao napustiti teren.

Ibrahimović je zadobio povredu koljena zbog kojeg je imao dosta problema prethodnih sezona. U prvi mah činilo se da je povreda ozbiljnije prirode, ali na svu sreću to nije slučaj.

Pojedini italijanski mediji objavili su da bi Ibrahimović mogao propustiti i Evropsko prvenstvo zbog povrede koljena, no danas su za njega stigle odlične vijesti.

Naime, jasno je da je ova sezona što se tiče nastupa za Milan završena za iskusnog napadača, te je jedini fokus sada da bude spreman do početak EP-a.

Italijanski Sky Sport objavio je danas da Ibrahimović na svu sreću nije zadobio povrede ligamenata koljena što je sigurno bilo ogromno olakšanje za njega.

Ibrahimović je išao posjetiti doktora Musahla koji ga je operisao prije četiri godine kada je doživio tešku povredu koljena.

Pregledi su pokazali da povreda nije ozbiljna, te da će se Ibrahimović na teren vratiti za tri sedmice što znači da bi trebao biti spreman za prvo kolo Evropskog prvenstva i meč protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je učinio sve kako bi saznao o kojoj povredi je riječ, a Sky Sport piše da je bio itekako sretan kada je dobio informacije da će moći igrati na Euru.

Ovaj iskusni napadač će se tako sigurno naći na spisku reprezentacije Švedske u koju se vratio nakon pet godina pauze, te će sigurno biti veliko pojačanje za ovaj tim na Evropskom prvenstvu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti