Svega je bilo u sudaru Guingampa i Marseillea, na kraju podjela bodova

Ligue 1, 37. kolo

Svega je bilo u sudaru Guingampa i Marseillea, na kraju podjela bodova

Marseille je u predzadnjem kolu francuske Ligue 1 gostovao kod Guingampa u želji da dođe do pobjede. Ipak, na kraju su Garcijini izabranici jedva izvukli bod u susretu koji je završen rezultatom 3:3.

Počelo je međutim sjajno za goste. Igrala se tek druga minuta kada je Germain na asistenciju Thauvina doveo Marseille u vodstvo do 1:0, da bi u 14. minuti već bilo 2:0 za goste. Ovaj put je strijelac gola bio Thauvin poslije sjajnog centaršuta Ocamposa.

Međutim, domaći potom počinju sa boljom igrom, a ona je krunisana u finišu prvog dijela. Igrala se 42. minuta kada je Brinad uputio sjajan šut, a lopta pogodila prečku gola Marseillea. Ipak, Grenier se našao na pravom mjestu i prikucao loptu u gol za 2:1.

Vodstvom Marseillea se otišlo na odmor, a onda u 51. minuti Ocampos igra rukom u svom kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Grenier realizuje najstrožiju kaznu za poravnanje Guingampa.

Potom je uslijedio šok za Marseille, pošto golman Mandanda u 66. minuti ruši protivničkog fudbalera, pravi penal i dobija crveni karton. Marseille tako ostaje sa desetoricom, a minut kasnije Briand sa bijele tačke dovodi Guingamp u prednost od 3:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, Marseille stiže do poravnanja u 81. minuti preko Thauvina, ali gosti nisu uspjeli više od toga iako su do kraja imali još nekoliko dobrih prilika.

Marseille se ovim remijem praktično oprostio od Lige prvaka (kroz Ligue 1) pošto se sada nalazi na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu Evrope, sa istim brojem bodova (74), ali i utakicom više u odnosu na trećeplasirani Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi