Newcastle potvrdio i treće pojačanje, daleko najzvučnije do sada

Botman potpisao

Newcastle potvrdio i treće pojačanje, daleko najzvučnije do sada · Zvanično

E. Škorić

Iako je bio na pragu Milana, Sven Botman je na kraju otišao u Englesku i potpisao za Newcastle, a transfer je večeras dobio i zvaničnu potvrdu.

Ovaj 22-godišnji stoper imao je impresivne nastupe u dresu Lillea i brzo je skrenuo pažnju velikana na sebe, a očito je na kraju presudio novac. Svrake su ostvarile treći najveći transfer u historiji pošto će Botmana platiti oko 40 miliona eura. Više novca dali su samo za Joelintona (44 miliona) i Brunu Guimaraesa (42,1).

“Izuzetno sam zahvalan što mi je bilo dopušteno nositi dres Lillea dvije godine. Bilo je to nevjerojatno putovanje s dva velika trofeja i uspomenama koje nikada neću zaboraviti. Hvala Lilleu na svemu", napisao je prethodno Botman na svom Instagramu. Botman je u Lilleu postao državni prvak, nakon čega je s francuskim klubom osvojio i francuski superkup.

Newcastle United je najavio da će Botman potpisati ugovor do sredine 2027. godine, a večeras je engleski klub potvrdio da je posao završen.

Ajax će također dobiti nekoliko miliona zbog transfera Botmana, iako nikada nije igrao u prvom timu ekipe iz Amsterdama. Ajax kroz postotak preprodaje na osnovu ovog transfera dobiva oko tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Četverostrukom prvaku Engleske ovo je treće potvrđeno pojačanje nakon golmana Nicka Popea koji je za 11,5 miliona eura došao iz Burnleyja i lijevog beka Matta Targetta, koji je Aston Villi plaćen 17,5 miliona eura.

Top Komentari

HarisADP
Idemo vehabije
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi