Svi oplakuju Maradonu, ali jedan čovjek mu nikada nije oprostio
FOTO: EPA

Još uvijek pamti sve

Svi oplakuju Maradonu, ali jedan čovjek mu nikada nije oprostio

Esmer Oštraković

Jučer je u 60. godini preminuo legendarni Argentinac, Diego Armando Maradona.

Dok cijeli svijet oplakuje njegovu smrt, jedan čovjek mu još uvijek nije oprostio, a to je potvrdio u izjavi koju je dao.

Riječ je o bivšem kapitenu Engleske, Peteru Shiltonu, kojem je Maradona postigao gol rukom 1986. godine.

"Moj život je dugo povezan sa Maradonom i to ne na način koji mi se sviđa. Tužan sam jer sam čuo vijesti da je preminuo. Bio je, bez bilo kakvog razmišljanja, najbolji igrač na svijetu protiv kojeg sam igrao i moje misli su uz njegovu porodicu", rekao je Shilton, a onda se prisjetio gola koji je primio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ko je mogao znati da će to uraditi. Lopta je bila visoka i znao je da je ne može udariti glavom, pa je upotrijebio ruku. To je bilo očigledno varanje. Krenuo je da slavi, ali se dva puta osvrnuo. Činilo se da i on čeka da mu sudac poništi gol. Svi su znali šta je uradio, osim trojice sudija. Nije me briga šta ko misli, ali taj detalj odlučio je pobjednika. Ono što me boli jeste to što se nikad nije izvinuo. To nije uredu. U sebi nije imao nimalo sportskog duha", završio je Shilton.

Top Komentari

Karlosicroberto
Sto bi se reklo... Pusi gaaaaaaaaa hahaaha
0 8
miki30
Fakat nema te više šta pisati na ovu temu. Ma biće toga sigurno još. Hajmo sad o kurava koje je fako i tak nešto slično.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti