Svi su zainteresovani za prenos Kupa

Pregovori u toku

Svi su zainteresovani za prenos Kupa

Adnan Beganović

"Ne znam kakve informacije kruže, ali mogu vam reći da postoji velika mogućnost da prenosimo oba polufinalna susreta Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega", rekao je za SportSport urednik sportskog programa BHT1 Belmin Karamehmedović.

"Čekamo povratni informaciju iz Širokog Brijega. Upravni odbor kluba iz Širokog Brijega imat će sastanak nakon kojeg ćemo dobiti više informacija", dodao je Karamehmedović, a generalni tajnik momčadi s Pecare, Josip Bevanda, potvrdio je za naš portal da su pregovori u toku, te da njegov klub nije smetnja u realizaciji ovih prenosa.

"Pregovori oko prenosa polufinalnog susreta Kupa BiH su u toku. Široki Brijeg je uvijek u korist nogometa imao dobru saradnju sa državnom televizijom. Nikada nismo pravili probleme i nadam se da će tako biti i ovaj put. Uvjeren sam da ćemo se sve dogovoriti sa Karamehmedovićem. Naš interes je dobrorobit nogometa i to smo pokazali do sada mnogo puta. Utakmica sa Borcem prenošena je iz Širokog Brijega, iako u prvom dijelu iz Banja Luke nije bilo prenosa", istakao je Bevanda.

SportSport.ba kontaktirao je i FK Željezničar, a team menadžer momčadi s Grbavice, Rusmir Cviko, rekao je da Željezničar neće praviti nikakve probleme ukoliko Široki Brijeg dogovori prenos sa BHT1.

"Mi smo raspoloženi za prenos i odgovorno tvrdim da će istog biti ukoliko se i Široki Brijeg dogovori sa državnom televizijom. Mi smatramo da je u interesu bh. fudbala da se polufinalni susreti prenose", kratko nam je rekao Rusmir Cviko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.