Svi žele Bosance i Hercegovce u svom dresu

Zec: Dinamo je veliki klub, ali...

Svi žele Bosance i Hercegovce u svom dresu

Adnan Beganović

Nakon što su se u nekim medijima susjedne Hrvatske pojavile informacije da je mladi reprezentativac BiH i trenutno treći strijelac HNL-a, Ermin Zec, novi igrač Dinama, stupili smo u kontakt sa glavnim akterom priče i došli do informacija iz prve ruke.

Ermine, Dinamo je vaš novi klub?

ZEC: Ma ne, stvarno ne znam odakle dolaze te informacije, Danas sam u Hajduku, sutra u Dinamu, ali vjerujte da od toga ja ne znam ništa. Imponuju mi pisanja, ali konkretno tu još nema ništa, a iskreno da kažem moja želja je zapad.

Sezona je pred samim krajem. Treći ste strijelac lige i za očekivati je da nakon sjajnih igara promjenite sredinu. Da li ima nešto konkretno, nešto sa čime ste upoznati?

ZEC: Nemam razloga ništa skrivati. Definitivno još nisam ništa dogovorio niti sa jednim klubom. Pratili su me skauti Schalkea, Werdera i Dortmunda i sa tim ljudima i sam sam razgovarao. Prema informacijama mog zastupnika, razgovori sa ovim klubovima i dalje se vode i samo se čeka kraj prvenstva da bi se sve finiširalo. Velika prepreka u mogućem transferu je i cifra od dva miliona eura, koliko traže iz mog kluba, ali nadam se da će i to biti rješeno.

Znači gledaoci na Šubičevcu sigurno neće više uživati u vašim igrama?

ZEC: Mislim da je tako, jednostavno sam spreman za nove izazove. Želim u neku od liga petice, a kad se osvrnem na igre naših "dijamanta" u Bundesligi, prosto me nešto vuče prema tamo, a i najkonkretnije ponude dolaze upravo iz Njemačke.

Kako ste zadovoljni sezonom, da li ste mogli više?

ZEC: Sve u svemu je dobro, imao sam jako dobru godinu, na pragu sam reprezentacije, treći strijelac lige, a da nije bilo povrede koja me je zaustavila kada sam najbolje igrao, danas bi Vručina i Kalinić gledali meni u leđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.