Švicarci zadovoljni: Petković ostaje na klupi
Foto: EPA

Vladimir Petković produžio ugovor

Švicarci zadovoljni: Petković ostaje na klupi

Selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Vladimir Petković je potpisao novi ugovor s Nogometnim savezom Švicarske, te će nacionalnu selekciju ove zemlje voditi, najmanje, do 2020. godine.

Ovaj rođeni Sarajlija će ostati na klupi Švicarske barem to završetka Evropskog prvenstva 2020. godine, a to je i zvanično saopšteno iz fudbalskog saveza ove zemlje.

Iako je nekadašnji fudbaler Sarajeva bio na meti nekoliko klubova koji su ga željeli vidjeti na klupama svojih ekipa, Švicarci su odlučili učiniti sve kako bi ga zadržali na poziciji selektora državnog tima.

Treba istaći da Švicarska predvođena Petkovićem briljira u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Rusiji, pa se tako ova reprezentacija nalazi na prvom mjestu grupe B sa šest pobjeda iz isto toliko odigranih susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi