Pobjede Švicarske i Portugala, Andora šokirala Mađarsku
Foto: EPA

Grupa B

Pobjede Švicarske i Portugala, Andora šokirala Mađarsku

S. Bošković

U šestom kolu grupe B evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobjede su ubilježile reprezentacije Švicarske i Portugala, a Andora je šokirala reprezentaciju Mađarske.

Švicarska je ubilježila veoma laganu pobjedu na gostovanju kod Farskih Otoka rezultatom 2:0

Nakon prvih 45 minuta igre gosti su vodili rezultatom 1:0, a pogodak je u 36. minuti igre postigao Xhaxa, a isti igrač je pogodio nakon desetak minuta igre u nastavku i postavio konačnih 2:0.

Portugal je također veoma lagano slavio na gostovanju Latviji, a konačni rezultat glasio je 3:0. Aktuelni evropski prvaci poveli su četiri minute prije kraja prvog dijela igre pogotkom Cristiana Ronalda. Portugalci su u drugom poluvremenu zaigrali još bolje, a pitanje pobjednika riješio je Ronaldo svojim drugim golom u 63. minuti. Četiri minute kasnije Silva je postavio konačnih 3:0.

Reprezentacija Mađarske je na gostovanju kod Andore doživjela pravi šok i poražena je s rezultatom 1:0 . Domaći tim je na poluvremenu imao minimalno vodstvo pogotkom Rubesa u 26. minuti igre. Do kraja susreta Mađarska je napadala, no Andora je izdržala sve nalete protivnika i ubilježila veliku pobjedu.

Švicarska se nalazi na vrhu grupe B s maksimalnim učinkom iz šest utakmica, dok Portugala ima tri boda manje. Treće mjesto zauzima Mađarska s sedam bodova, Farski Otoci su četvrti s pet bodova, Andora ima četiri, dok je na začelju Latvija s tri osvojena boda. 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 6. kolo, grupa B: 

Farski Otoci - Švicarska 0:1 (Xhaxa 36', 56')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Latvija - Portugal 0:1 (Ronaldo 41', 63', Silva 67' )

Andora - Mađarska 1:0 (Rubes 26')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi