Švicarci zagrijavaju Austrijance, generalka kontra Francuza

Protivnik Zmajeva na SP-u

Švicarci zagrijavaju Austrijance, generalka kontra Francuza

Rukometna reprezentacija Austrije počela je u petak intenzivne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Austrijanci su jedna od pet selekcija koje će u okviru grupe B biti protivnici izabranicima Dragana Markovića.

Selektor Austrije Patrekur Johannesson u Tullnu je okupio 23 igrača, a već u narednog utorka od 18 sati Austrijanci će igrati svoj prvi kontrolni susret. Protivnik će im biti selekcija Švicarske. Dva dana kasnije Austrija će ponovo igrati protiv svojih zapadnih komšija, ali će Tulln zamijeniti domaćinstvom u Kremsu. Generalna proba za Austrijance trebala bi biti utakmica protiv Francuske, koja je zakazana za 12. januar u Parizu. 

Johannesson od petka na raspolaganju ima sve rukometaše, a među njima je i kapiten Viktor Szilagyi, koji je nedavno bio povrijeđen.

Glavni cilj Austrije je plasman u drugi krug, a svoj prvi duel na Svjetskom prvenstvu Austrijanci igraju protiv Hrvatske, dok će u drugom kolu na megdan našim rukometašima, a potom redom slijede mečevi protiv Tunisa, Irana i Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.