Svijet fudbala ostao bez velikana: Preminuo Radomir Antić

Tužne vijesti

Svijet fudbala ostao bez velikana: Preminuo Radomir Antić

Radomir Antić, jedini trener koji je u karijeri vodio tri španska velikana Atletico, Real Madrid i Barcelonu, preminuo je danas.

Antić, istinska legenda regionalnog i evropskog fudbala, preminuo je u 72. godini života.

Legendarni strateg je preminuo u Španiji, a vijest o njegovoj smrti prenio je Atletico Madrid kojeg je svojevremeno vodio do titule prvaka Španije.

"Porodica Atletico Madrida žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Uvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru", poručili su, između ostalog, iz Atletico Madrida.

Radomir Antić je rođen 1948. godine u Žitištu. Najveći dio igračke karijere je proveo u Partizanu, a igrao je još za užičku Slobodu, Fenerbahče, Zaragozu i Luton Town.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim pomenutih Atletica, Barcelone i Reala, kao trener je vodio još Zragozu, Oviedo, Celtu, reprezentaciju Srbije, te kineske klubove Snandong Lueneng i Hebei China Fortune.

Antić je proteklih nekoliko mjeseci proveo u bolnici zbog teških zdravstvenih problema...

Top Komentari

Nikola1122
Sram da vas bude lesine jedne smrdljive,svi koji lose pisete. I vi svoje branite i pisete sve najbolje. Covjek je bio gospodin,fudbalska velicina i trener. Pogledajte samo kako se oprastaju od njega Barselona,Real i Atletiko. Poslednji selektor kog je Srbija imala ali nisu mu dali da svoje zamisli sprovede u djelo. Hvala ti za sve i pocivaj u miru veliki Radomire. ?
0 13
Dino69
Nije umro nego krepo cetnik
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi