Svijet se mijenja, ali u Švicarskoj su navijači digli glas i rekli STOP!

Protiv eSportova

Svijet se mijenja, ali u Švicarskoj su navijači digli glas i rekli STOP!

E. Škorić

U švicarskom derbiju Young Boys je sa 7:1 deklasirao Basel, ali meč su obilježile neobične scene.

Nakon samo 15 minuta igre navijači Young Boysa i Basela zasuli su teren teniskim lopticama i džojsticima PlayStation konzola. Njima je ipak u interesu da vikendom gledaju stvarni, a ne virtuelni nogomet.

Ovo je bio način da švicarski navijači pokažu da su protiv uvođenja eSportova, koji su sve zastupljeniji širom svijeta i koji su već uveliko zakoračili u svijet sportskih klubova.

Ovaj rastući trend čak je zahvatio i Basel koji ima svoj FIFA tim, a navijači smatraju da je to suludo i da eSportova takmičenja nisu poželjna, te je neprihvatljivo da se ozbiljno tretiraju i da im se pridaje pažnja, ali i novac.

Negdje 2000. godine računari su postali jeftiniji, internet dostupniji i brži, pa se počela širiti gejmerska mreža i igranje virtuelnim putem, a to danas već doseže vrhunac.

Promo

Top Komentari

Ibrakadabara
Svaka im cast.
20 1
Dule Savic
Tako je. Pokazite im, kakva fifa samo PES!
8 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi