Svijetla budućnost na golu Sarajeva

Almir Ljeskovica

Svijetla budućnost na golu Sarajeva

Juniori Sarajeva su nastavili sa sjajnim igrama, gdje nižu samo uspjehe. Ovog su vikenda odigrali još jednu odličnu utakmicu i slavili veliku pobjedu nad gradskim rivalom Željezničarom na Grbavici.

"Pobjedili smo starog rivala i svi smo naravno u klubu presretni zbog toga. Uvijek je lijepo pobjediti u ovakvim utakmicama i mi smo se potrudili da to opet ostvarimo.  Bili smo bolji time tokom čitavog susreta i vjerovali smo u pobjedu", kaže za naš portal junior Sarajeva Almir Ljeskovica.

Ovaj mladi golman kojem stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru, potvrdio je i na derbiju o kakvom se golmanu zapravo radi. Bio je jedan od najboljih u redovima bordo momčadi i uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutu.

"Drago mi je što sam bio na visini svog zadatka. Uvijek sam koncentrisan na igru i sve radim kako bih bio što uspješniji. Ovakva utakmica me dodatno motivirala i zadovoljan sam svojim odbranama. Morao bih pohvaliti i svoje igrače iz odbrane, jer su mi mnogo pomogli kako bi sačuvao mrežu netaknutu".

Juniori Sarajeva opet imaju talentoavnu generaciju, gdje su na samom početku prevnstva već nanizali četiri pobjede u nizu.

"Nakon što smo u prvom kolu bili poraženi, osvijestili smo se i krenuli mnogo bolje nakon toga. Poslije smo već nanizali četiri pobjede, gdje naravno ne mislimo stati. Ušli smo u veliku formu i sa velikm samopouzdanjem idemo u Trebinje da pobjedimo".

Nakon što je početkom ove sezone sedam juniora Sarajeva potpisalo profesionalne ugovore i talentovani golman bordo tima se nada istom scenariju.

"Divno je čuti da je sedam juniroa potpisalo ugovore i to je dokaz kako se radi u našem omladinskom pogonu. Što se mene tiče ja sada samo razmišljam o juniorima Sarajeva i kako postići što bolje rezultate. Nakon isteka  juniorskog staža, nadam se da će struka zapaziti moje kvalitete i ponuditi mi ugovor", rekao je za kraj Almir Ljeskovica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.