Svinjska gripa "kroji" Copa Libertadores

Svinjska gripa "kroji" Copa Libertadores

Adnan Beganović

Juznoamerička fudbalska federacija (CONMEBOL) nakon zasjedanja upravnog odbora donijela je odluku da nakon povlačenja meksičkih klubova (San Luis i Chivas) iz Cope Libertadores njihovi protivnici automatski idu dalje. 

Naime, ovoj odluci kumovala je odluka urugvajskog Nacionala iz Montevidea i brazilskog Sao Paola da zbog epidemije svinjske gripe ne putuju u Meksiko. Njihovu odluku podržali su u južnoameričkoj fudbalskoj federaciji i odlučili da putnike u četvrtfinale daju samo utakmice odigrane u Brazilu, odnosno Urugvaju.

Meksikanci su ovu odluku protumačili kao diskriminaciju te su se povukli iz južnoameričke verzije Lige prvaka.

Tako će Nacional u četvrtfinalu igrati sa boljim iz susreta Palmeirasa i Sport Recifea, dok Sao Paolo čeka boljeg iz duela između Cruzeira i Univeridad de Chilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.