Svirači nisu zasvirali, a ka' će ne znamo

Pala teorija zavjere, očekujemo neku novu

Svirači nisu zasvirali, a ka' će ne znamo

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 18. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem strijelci nisu bili raspoloženi (12 golova) i iz kojeg kao najveći pobjednici izlaze Velež i Sarajevo.

Zašto Velež i Sarajevo? Iz jednog jedinog razloga. Famozna priča, karakteristična za naše prostore, kojom se pokušava što više ukaljati ugled Premijer lige (GOŠK - Slavija 2, Sarajevo - GOŠK 2, Slavija - Velež 2, Velež - Sarajevo ?) nije opravdala očekivanja.

Nakon zaslužene pobjede GOŠK-a nad Sarajevom u 17. kolu PL, počela se pričati stara priča. Namješteno je, kako će GOŠK pobijediti Sarajevo, u to je upetljana i Slavija, pa i Velež, ma bordo momčad sigurno pobjeđuje u Vrapčićima.

Pravile su se razne kombinacije, a u svim je Sarajevo upisalo pobjedu nad Veležom i prije početka utakmice. Međutim, opet ćorak, na veliko razočarenje teoretičara zavjere.

Svirači ni ovaj put nisu zasvirali, a ka' će, ne znamo.

Izabranici Mirze Varešanovića i Dragana Jovića opterećeni i ovakvim pričama na terenu nisu pružili ono što se od njih očekivalo. Velež je bio nešto konkretniji, pa bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Sarajeva, koji će se do kraja prvenstva po svemu sudeći grčevito boriti za izlazak na evropsku scenu.

Kao i prošlog vikenda najveći dobitnik kola je Željezničar. Plavi su teže od očekivanog savladali Travnik (1:0), no konkurenti za titulu su ponovo zakazali, tako da je ista sve bliže Grbavici.

U derbiju kola Borac i Široki Brijeg su podijelili bodove. Obje momčadi u ovaj duel ušle su sa novim trenerima, a fudbaleri banjalučkog premijerligaša bili su bolji, stvorili su nekoliko dobrih prilika, ali realizacija je bila ispod prosjeka. Treba nadodati da je glavni sudija Muamer Bureković loše odradio svoj posao, a gledajući kratki tv izvještaj stekao se dojam da je isti dobro oštetio domaću momčad.

Do velike pobjede stigla je Slavija, koja je sa 2:1 na Bilinom polju savladala Čelik. Opet prilika da teoretičari kuju zavjere, jer valjda Slavija ne smije pobijediti u gostima moćnu momčad Čelika, koja godinama ne zna za poraz.

Olimpic je na Otoci sa ubjedljivih 3:0 savladao Zrinjski. Vukovi su u drugom dijelu odigrali fenomenalno i ovom pobjedom su ostali u igri za izlazak na evropsku scenu.

Fudbaleri tuzlanske Slobode su i pored svih problema koji pritišću ovaj klub uspjeli savladati Leotar, te su tako pobjegli iz opasne zone.

Zvijezda je u Gradačcu nastavila sjajan proljetni niz. Izabranici Zorana Kuntića savladali su Rudar iz Prijedora, pred kojim je po svemu sudeći neizvjesno proljeće, a GOŠK u Gabeli nije uspio pobijediti Kozaru (0:0).

Sve u svemu, kolo koje po kvalitetu igre i nećemo dugo pamtiti. Međutim, u četiri susreta gosti su ostali neporaženi, što je donedavno bilo nezamislivo, tako da na kraju možemo biti zadovoljni.

Iako, svirači se još trude...

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti