Svitlica: Ponosna sam na ovaj tim i ove cure

Košarkašica naše reprezentacije za SportSport.ba

Svitlica: Ponosna sam na ovaj tim i ove cure

S. Mlaćo

Ženska košarkaška reprezentacija naše zemlje u subotu je poražena od Turske nakon produžetaka sa 72:68.

Bio je to susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojem su naše košarkašice pokazale sjajnu partiju, a poražene su tek u produžetku ovog meča.

Najefikasnija kod naše reprezentacije bila je Dragana Svitlica sa 18 poena.

"Jako sam ponosna na tim, na djevojke. Utakmica je bila jako dobra, a atmosfera u dvorani nevjerovatna. Međutim, naše neiskustvo se osjetilo u završnici uz par par sudijskih odluka koje su išle na ruku Turskoj. Turska je jako kvalitetna ekipa, uigrana i djevojke su već godinama zajedno, što su vidjelo i u ovoj utakmici. Turska se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, tako da im čestitam i želim sve najbolje", ističe Svitlica za SportSport.ba.

Našu sagovornicu raduje atmosferi u reprezentaciji, a imala je i poziv za navijače.

"Ekipa je jako mlada, jedan smo od najmlađih timova u ovim kvalifikacijama, što je veliki plus za predstojeći rad i razvoj ove selekcije. Atmosfera je dobra, djevojke su pozitivne i daju svoj maksimum. Sada nam predstoji utakmica protiv Izraela gdje ćemo da damo sve od sebe da slavimo pobjedu na domaćem terenu. Iskreno se nadam da će ljudi doći da nas podrže, da podrže ženski sport u našoj državi. Ovom utakmicom protiv Turske smo pokazale da ovaj tim ima budućnost i nadam se da ćemo imati podršku od strane naše publike", dodala je Svitlica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi