Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u futsalu

Od sutra u Švedskoj

Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u futsalu

A. Beganović
Teme:

U švedskom gradu Västeråsu u petak počinje jubilarno 10. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu, koje organizira Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelj trodnevnog takmičenja, na kojem će učestvoati ekipe iz 13 zemalja, je Nogometni Savez Bosne i Hercegovine, a domaćin je Savez bh. udruženja u Švedskoj.
 
Na prvenstvu će učestovati selekcije iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Turske, Belgije, Holandije, Engleske, Velsa, Republike Irske, Švedske, Danske, i Norveške.

Šampionatu će prisustvovati kordinator za futsal Nogometnog saveza BiH Murat Jaha, koji će  pobjedniku prvenstva uručiti  pehar i garnituru dresova reprenzentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti