Svjetsko prvenstvo podijelilo Vitez?

Gradić u Srednjoj Bosni

Svjetsko prvenstvo podijelilo Vitez?

Navijačka euforija polako dolazi i u mali gradić u središtu naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine, grad Vitez. Vitez je već godinama jedan od središta nacionalne netrpeljivosti, tuče, pljačke, samo zbog toga što je neko druge nacije, što voli i navija za neku drugu državu.

Ljudska glupost zna prijeći granice, primjer je Evropsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj kada je za vrijeme trajanja utakmica Hrvatska - Turska, dolazilo do velikih nereda u ovom gradu. Danas lako je primijetiti granice između dijelova u kojima se navija za BiH i za naše prve komšije Hrvatsku.

U jednom dijelu grada vijore se zastave BiH, ljiljani i veliki transparent "Sretno Zmajevi" kojeg su izradili sami građani, dok u drugom zastave Hrvatske.

Širom grada su već ugostitelji pripremili ljetne bašte, velike ekrane za praćenje utakmica, te produženo radno vrijeme tokom trajanja Svjetskog prvenstva. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da li je produženo radno vrijeme dopušteno od strane Gradskog vijeća još uvijek nije poznato, mada ugostitelji za tu činjenicu mnogo ne mare. Gledanje utakmica na velikom ekranu na gradskom trgu je zabranjeno od strane Općinskog vijeća.

"Pred nama je praznik nogometa i euforija je već u zraku. U ovom periodu volio bih da se tri stvari dogode: da svi navijamo za svoje favorite na jedan civilizirani i dostojanstven način koji će nas kao komšije zbližavati, a ne udaljavati jedne od drugih, da rezultati budu što bolji i da ne zaboravimo da u BiH ima ljudi koji nisu u svojim kućama i da im treba pomoći", napisao je na svom Facebook profilu općinski načelnik Viteza Advan Akeljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.