Najbolji strijelac u Španiji

Svjetsko prvenstvo u znaku Džanana Muse

E. Škorić

Završeno je Svjetsko prvenstvo za kadete u Španiji.

Sjedinjene Američke Države osvojile su naslov svjetskog prvaka nakon pobjede nad Turskom, dok je u borbi za treće mjesto Litvanija savladala domaću Španiju.

Naša selekcija je završila na devetom mjestu, ali ostat će upamćeni naši kadeti po nekim nevjerovatnim rekordima.

Džanan Musa je postao jedini igrač koji je na kadetskom SP-u ubacio 50 poena, dok je Aljoša Janković, naš reprezentativac iz Igokee, jedini igrač koji je zabilježio triple-double na jednom ovakvom takmičenju.

Osim toga, Musa je na kraju završio kao najbolji strijelac SP-a sa 34 poena u prosjeku po utakmici. U sedam utakmica, Musa je ubacio 238 poena. 

Francuz Jaylen Hoard je drugi sa prosjekom od 22.4 poena po meču, ukupno 157 poena, dok je treći bio Ting-Chien Lin iz Tajvana sa 21.3 poena po meču.

Nakon što se završilo Svjetsko prvenstvo, Musa je dobio priznanje, te se našao u najboljoj petorci Svjetskog prvenstva. Collin Sexton iz SAD-a je MVP prvenstva. Pored Muse i Sextona, u petorci su se našli još Martinez iz Španije, Amerikanac Carter i Litvanac Velicka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije