Željo protiv Sarajeva

Svraka: Obje ekipe imaju pritisak, Kup je nešto drugo

Nakon pobjede nad Zrinjskim u derbiju, Željezničar u dobrom raspoloženju dočekuje prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva.

"Sigurno da je atmosfera puno bolja nego nakon prve utakmice. Mislim da smo napravili dobar posao u ovom kolu. Sada imamo tu zalihu od pet boova, ali daleko od toga da je sve gotovo", kazao je Svraka u razgovoru za SportSport.ba.

Željezničar više od 2.000 dana nije poražen u Kupu. Na Grbavici se nadaju nastavku nevjerovatne serije. 

"Mislim da se serija može produžiti. U dvije utakmice uvijek možemo izboriti prolaz. Na nama je da probamo da proširimo taj rekord".

Sarajevo je loše otvorilo proljetni dio prvenstva. Prvo je poraženo u Zenici od Čelika, a onda remiziralo na Koševu s Olimpicom. No, Kup je nešto sasvim drugo, smatra bivši reprezentativac naše zemlje.

"Ne mislim da je pritisak na Sarajevu. To je derbi i jednak je pritisak i nama. Kup nema veze s prvenstvom. Mislim da će obje ekipe dati svoj maksimum da ostvare što bolji rezultat".

Što bi moglo da odluči u derbiju?

"Ne znam što bi moglo odlučiti. Želja neće, obje će ekipe imati veliku željhu da pobijede. Možda neka greška. Bazirat će se svi na svoj gol i gledatelji ne trebaju da očekuju neku dobru utakmicu".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Publika?

"Ne sumnjam u publiku. Kao i svaki put, mislim da će biti naš 12. igrač", rekao je napitek Željezničara na kraju razgovora za naš portal.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti