Svraka: Sada nam je itekako potrebna podrška navijača

"Olimpic je težak protivnik"

Svraka: Sada nam je itekako potrebna podrška navijača

Edmir Škorić

Nakon poraza u gradskom derbiju od Sarajeva na Koševu, nogometaši Željezničara okreću se Kupu i prvoj utakmici četvrtfinala protiv Olimpica.

Plavi sutra od 13:30 sati na Gradskom stadionu na Otoci igraju protiv još jednog gradskog rivala, ovoga puta u okviru četvrfinala Kupa.

 

"Sigurno da će biti teška utakmica. Olimpic ima dobru ekipu, ali otežavajuća okolnost za nas je to što je ta utakmica došla poslije derbija. Vjerujem da moji suigrači, kao i ja, nismo spavali dvije-tri noći sigurno. U jednoj smo situaciji koja nije dobra, jer smo navikli da smo mi ti koji pobjeđujemo iz utakmice u utakmicu, ali sada je vrijeme da se trznemo i dokažemo da na nas ovaj poraz nije perviše utjecao", kazao je kapiten Plavih Muamer Svraka u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

 

"Najbolje bi bilo izbjeći sutra poraz, ali neće to puno značiti na Otoci. Puno važnija će biti utakmica na Grbavici. Pozivam navijače da dođu da nas bodre u što većem broju, posebno sada kada nam je teže nego inače. Potrebni su nam da bismo zajedno krenuli ostvarivati nove pobjede".

 

Za kraj je bh. reprezentativac prokomentirao i ambicije do kraja sezone, a one su dupla kruna bez obzira na posljednji poraz.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Sarajevo je u prednosti, ali i da ostane tako do kraja prvog dijela, to im može donijeti jeftinu titulu. Neće dobiti nikakav pehar za to, tako da je najvažnije da se ne obaziremo previše na to i da na proljeće krenemo najbolje što znamo", za kraj je kazao veznjak Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti