Svrake se penalima spasile bruke

Umalo da se obrukaju

Svrake se penalima spasile bruke

S. Grebović

Malo je nedostajalo da Newcastle ispadne od Newporta, ekipe koja se takmiči u četvrtom razredu engleskog fudbala.

Tog scenirija je ekipu sa St. James Parka, koja je inače nastupila u gotovo pa najjačem sastavu, spasilo izvođenje jedanaesteraca u kojem su bili spretniji i sretniji od svog rivala.

Svrake su već u petoj minuti doživjele hladan tuš kada je njihovu mrežu zatresao Abrahams. Nakon toga uslijedili su veliki napadi Newcastlea, kojima su domaćini dugo odolijevali.

Kada su se odbrojavale posljednje minute susreta, na scenu je stupio Jonjo Shelvej koji je u 87. minuti postigao fenomenalan gol čime je spasio svoj tim.

U engleskom Liga Kupu se inače ne igraju produžeci, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca, na kraju kojih su Svrake slavile sa 4-5 i tako prošle u četvrtinu finala ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti