Švrakić: Kvalitetnija smo ekipa od Olimpika

Pomoćni trener FK Sarajevo za SportSport.ba

Švrakić: Kvalitetnija smo ekipa od Olimpika

Samir Mlaćo

Fudbaleri Sarajeva u subotu će u goste Olimpiku.

Bordo tim pobjedonosni niz nastavio je i protiv Viteza (1:0), a nove bodove tražit će na Otoci. 

Pomoćni trener FK Sarajevo Zijad Švrakić za fksarajevo.ba govorio je o duelu sa Olimpikom, zdravstvenom stanju igrača...

"Atmosfera u ekipi je dobra. Dobro radimo. Imamo problema sa Amerom Bekićem, koji je bolestan, a ostali igrači su zdravi. Problem su i suspendovani igrači. Imamo četvoricu kartoniranih Kadušić, Duljević, Rustemović i Balić… Moramo pronaći adekvatna rješenja za igrače koji nisu u kombinaciji. Hendikep je naravno kada nemamo četiri igrača za jednu utakmicu, ali je na nama da radimo. Nama su bodovi potrebni i idemo na Otoku po pobjedu. Kod god izađe na teren mora dati maksimum u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. Drugačije ne smijemo razmišljati. Ovo je izuzetno važna utakmica za nas. Vjerujem da će biti dobar ishod", kazao je Švrakić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik je dosta promijenio igrački kadar u zimskom prelaznom roku, ali i pored toga protiv Radnika (0:2) nisu bili nimalo uvjerljivi.

"To je veći problem njima nego nama. Da se razumijemo, neće biti lagana utakmica. Kada se skupi nova ekipa, treba to uigrati. Gledali smo ih protiv Radnika, sada, kako će igrati protiv nas, to ne znamo, ali svjesni smo da na Otoci imamo mnogo više naših navijača, tačnije skoro svi na stadionu će biti na našoj strani. Ne možemo smatrati da igramo vani. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i bez ovih igrača koji nam nisu na raspolaganju. Dolazimo po tri boda", zaključio je Švrakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi