Sarajevo savladalo Travnik sa 2:0

Švrakić: Rezultat nam daje pravo da mislimo na polufinale

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas Travnik na domaćem terenu u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je bez većih problema stigao danas do pobjede pred domaćim navijačima, a oba gola za Sarajevo postigao je Amer Bekić. Nakon utakmice pomoćni trener Sarajeva, Zijad Švrakić, izjavio je da mogu biti zadovoljni rezultatom pred revanš u Travniku.

"Mi smo i prije početka znali da će ovo biti teška. Mi moramo biti realni, nema laganih utakmica i trener je bio izuzetno težak za obje ekipe. Možda je to utjecalo malo na realizaciju koja nije bila na zavodnom nivou. Međutim, 2:0 je dobar rezultat za revanš prije svega jer nismo primili gol što je jako bitno. Drugo imamo 2:0, nije to rezultat koji daje komociju, ali je to rezultat koji nam daje prava da razmišljamo o prolasku u polufinale Kupa BiH.

O odličnoj partiji Amera Bekića rekao je:

"Jako je bitno za nas da igrači koji nisu imali veliku minutažu kada uđu da daju gol i odigraju dobro. Tako je to i za Amera Bekića koji je nakon dugo vremena dao gol. To je jako bitno za njega na psihološkom planu i nadam se da će on nastaviti u ovom ritmu".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Švrakić je također komentarisao i narednu utakmicu Sarajeva na Koševu protiv Širokog Brijega koja se igra ovog vikenda.

"Mi uvijek mislim od utakmice do utakmice. Već smo se okrenuli utakmici protiv Širokog. Teška utakmica iz više razloga, za Široki možda i najključnija za ulazak u Ligu šest, a nama da nastavimo niz koji smo počeli, da nastavimo sa pobjedama i da držimo priključak za vodećim Zrinjskim. Izuzetno teška utakmica, ali naš cilj se zna mi idemo u tu utakmicu da pobijedimo kao i sve do sada. Nadam se pozitivnim rezultatu", zaključio je Švrakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi