Swansea pokvario povratak Begovića, Aston Villa ispala

Premiership

Swansea pokvario povratak Begovića, Aston Villa ispala

Midhat Šljivak

Asmir Begović se vratio na gol Chelseaja. Bh. reprezentativac je dobio šansu u meču sa Swnaseajem, a Plavci su na kraju poraženi s 1:0.

Imao je Begović dobar nastup u ovom meču. Nekoliko puta je odlično intervenisao, ali ne i u 25. minuti kada je Sigurdsson pogodio za prednost od 1:0.

Aston Villa od naredne sezone neće igrati u Premiershipu. U Championship ih je poslao Bournemouth koji je slavio rezultatom 2:1. 

Cook je prekrasnim pogotkom doveo goste u prednost od 1:0 u nadoknadi prvog dijela, da bi King u 74. minuti završio posao, te ćemo Villu od naredne sezone gledati u drugom razdredu engleskog fudbala. Gol za domaće postigao je Ayew.

Tamo bi vrlo lako mogao zaigrati i Newcastle. Svrake su danas poražene kao gosti kod Southamptona (3:1), te su na korak od ispadanja.

Crystal Palace je s 1:0 savladao Norwich, dok je meč Watforda i Evertona završen bez pobjednika (1:1).

Premier liga, 33. kolo:

Southampton - Newcastle 3:1 (Long 4', Pelle 38', Wanyama 55' / Townsend 65')

Aston Villa - Bournemouth 1:2 (Ayew 85' / Cook 45+2', King 74')

Swansea - Chelsea 1:0 (Sigurdsson 25')

Watford - Everton 1:1 (Holebas 45+3' / McCarthy 45+1')

Crytal Palace - Norwich 1:0 (Puncheon 69')

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi