Szalai i Stieber za veliku pobjedu Mađarske nad Austrijom

Evropsko prvenstvo

Szalai i Stieber za veliku pobjedu Mađarske nad Austrijom

Edmir Škorić

U prvom susretu u grupi F Evropskog prvenstva u Francuskoj Mađarska je s 2:0 bila bolja od Austrije.

Austrijanci su bili u ulozi favorita, no očito samo na papiru. Mađarska je golovima u nastavku došla do vrijedna tri boda.

Na samom početku meča Alaba je s 20-ak metara šutirao i pogodio stativu pored nemoćnog Kiralyja, legendarnog golmana koji je današnjim nastupom nadmašio i Lothara Matthausa po pitanju najstarijeg člana Eura.

U 11. minuti Alaba iz okreta šutira, Kiraly je na mjestu. No onda pola sata očajne igre, bez šansi, tek u 35. minuti malo uzbuđenja, kada je Junuzovićev udarac Kiraly izbacio u korner.

U finišu prvog dijela Dzsudzsak je s 15 metara pucao, no pored gola. Gađao je iskosa suprotni ugao austrijskog gola. 

Sredinom drugog dijela Mađarska postiže pogodak. Szalai je nakon brze polukontre proigrao dupli pas sa Kleinheislerom, pa je onda loptu poslao u mrežu za veliko slavlje.

Gol je postignut u 63. minuti, a u 66. minuti je Dragović zbog drugog žutog kartona morao iz igre, pa je Austrija u posljednjih 25 minuta igrala s desetoricom.

Mađari ne samo da su sačuvali prednost i ostvarili veliku pobjedu, već su preko Stiebera u 87. došli i do drugo gola. Stieber je izašao sam na gol Austrije, te je sjajno pogodio za konačnih 2:0.

U ovoj grupi kasnije, od 21 sat, sastaju se Portugal i Island. 

Euro 2016, grupa F, 1. kolo:
Austrija - Mađarska 0:2 (Szalai 62, Stieber 87)

Austrija: Almer, Fuchs, Hinteregger, Dragović, Klein, Alaba, Baumgartlinger, Arnautović, Junuzović, Harnik, Janko.

Mađarska: Kiraly, Kadar, Lang, Guzmics, Fiola, Gera, Dzudzsak, Kleinheisler, Nagy, Nemeth, Szalai.


Adam Szalai Goal Austria 0 - 1 Hungary Euro 14... by france2016uefa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti