Szczesny se izvinio zbog očevog napada na Wengera

Otac mladog golmana "naružio" Francuza

Szczesny se izvinio zbog očevog napada na Wengera

A. Haznadarević

Mladi golman Arsenala Poljak Wojiciech Szczesny, našao se u jako nezgodnoj poziciji nakon što se njegov otac Maciej javno obrušio na menadžera Arsenea Wengera, koji njegovog sina u posljednjim mečevima ostavlja na klupi. 

Tada ja otac 22-godišnjeg golmana kazao: "Wenger je počeo tražiti žrtveno janje za neuspjehe. To nije način na koji se trener treba ponašati. Wojciech je imao dvije ozbiljne povrede. S jednom je igrao prošle godine u aprilu i maju. Nije trebao pristati na to, ali trener je insistirao. Wojciech cijelu sedmicu nije trenirao, da bi onda igrao igrao u subotu". 

 

Od očevih riječi se Wojiciech ogradio izjavom na službenoj internet stranici londonskog kluba.

 

"Želio bih se ispričati na komentarima svog oca koje su prenijeli i poljski i engleski mediji. Volio bih razjasniti kako su to stavovi i mišljenja mog oca, a ne moji i iako poštujem njegove stavove, ne mogu ih prihvatiti jer ih smatram uvredljivima za klub koji iskreno volim."

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"U Arsenalu sam sada sedam godina i oduvijek sam pokazivao puno poštovanje prema klubu, Arseneu Wengeru, ostalim trenerima, saigračima i navijačima. Oduvijek sam osjećao veliku podršku od menadžera i navijača i posve sam fokusiran povratku svojim najboljim izdanjima. Ponosan sam što sam dio Arsenala i vidim svoju budućnost u ovom velikom klubu", poručio je Szczesny.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije