Szmal i Pineau najbolji u protekloj godini

U izboru IHF-a

Szmal i Pineau najbolji u protekloj godini

A. Beganović
Teme:

U izboru kojeg organizira Svjetska rukometna federacija (IHF) nagradu za najboljeg igrača protekle godine osvojio je poljski golman Slavomir Szmal, dok je najbolja igračica francuska reprezentativka Alison Pineau.

Szmal je na tronu naslijedio francuskog golmana Thierryja Omeyera, a osvojo je više od dvije trečine ukupnog broja glasova. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Karabatiću, dok je treći Igor Vori.

Kod rukometašica na drugom mjestu završila je Katrine Lunde Haraldsen iz Norveške, dok je treća Ljudmila Postnove  iz Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.