Tabak srušio Pešićev rekord, Sinanović jako dobar

Naš reprezentativac opet dobar protiv Barce

Tabak srušio Pešićev rekord, Sinanović jako dobar

Danas su na rasporedu preostali susreti 18. kola Endesa ACB lige. U terminu od 12 sati odigrana su tri susreta. 

Valladolid - Barcelona 82:88

 

Valladolid našeg Nedžada Sinanovića dočekao je na svom parketu favorizovanu Barcelonu. Naš reprezentativac srušio je Barcu u prvom kolu ove sezone, a isto je želio napraviti i danas. Prvih deset minuta porteklo je u igri koš za koš, a domaćin je imao minimalnu prednost, 22:21. Nastavio je Valladolid da pruža otpot i u nastavku susreta pa je rezultat nakon 20 minuta igre bio 45:41. 

 

Zadržao je Valladolid teško stečeno vodstvo i u trećem periodu igre. Rezultat je nakon 30 minuta igre bio 66:61. Imao je Valladolid prednost do samog kraja susreta, ali je Barcelona uspjela preokrenuti i slaviti 86:82.

 

Kod domaćina 16 poena postigao je Montanez, dok je naš Nedžad Sinanović dodao 11 uz tri skoka. Kod gostiju Pete Mickeal je postigao 20 poena, dok je 16 dodao Huertas.

 

Murcia - Cajasol 73:81

 

Murcia je na svom parketu dočekala Cajasol. Susret je bolje otvorio domaćin, a nakon odličnih prvih deset minuta rezultat je bio 29:23 za Murciu. U nastavku nešto bolja igra ekipe iz Seville, pa su na odmor otišli sa četiri poena zaostatka, a rezultat je bio 44:40. 

 

U trećoj četvrtini mnogo bolja igra gostiju, što je rezultiralo preuzimanjem vodstva ekipe iz Seville, pa je pet minuta prije kraja Cajasol vodio 68:65. Cajasol je do kraja samo povećao svoju prednost i na kraju je slavio 81:73.

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Antelo sa 17 golova, dok je za goste Holland postigao 22.

 

Caja Laboral - Zaragoza 74:73

 

Caja je u susret sa Zaragozom ušla kao veliki favorit. Ekipa Žana Tabaka igra fenomenalno ove sezone, ali Zaragoza nije u Vitoriju stigla sa bijelom zastavom. Prvih deset minuta pripalo je domaćinu, a rezultat je bio 23:20. U nastavku igra koš za koš, a Caja je na odmor otišla sa vodstvom 38:35.

 

Nastavila je Zaragoza da pruža otpor Caji i u nastavku susreta. Domaćin je došao do plus sedam, ali su se gosti vratili, te početkom posljednje četvrtine došli do prednosti, 60:59. Imali su gosti vodstvo do samog kraja, ali je Brad Oleson donio svojoj ekipi pobjedu, 74:73. 

 

Najefikasniji u redovima Caje bio je Lampe sa 14 poena, dok je Oleson dodao 13. Kod gostiju Aguilar je postigao 21 poen. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.