Tadić koštao bivši klub tri boda

Twente kažnjen zbog neregularnosti transfera

Tadić koštao bivši klub tri boda

D. Vejo

Holandski prvoligaš kažnjen je zbog nepropisnog transfera Dušana Tadića u Southampton tako što će im se oduzeti tri boda.

Ova informacija potvrđena je danas na sajtu kluba.

"Znali smo da postoji šansa da se nešto ovako dogodi. Nakon što je završen transfer našeg nekadašnjeg veznog igrača uvidjeli smo grešku. A to je bilo u finansijskim izvještajima koji se nisu poklapali. Iskreno, ovakva odluka ne dotiče nas baš toliko. Mada, naši igrači daju svoj maksimum na terenu i mnogo se trude i bore za svaki bod tako da mi je prvenstveno žao zbog njih. Prihvatit ćemo ovu odluku ali i što prije zaboraviti kako ne bi poremetili već dobru atmosferu", kazao je za medije direktor kluba, Ono Jacobs.

Twente se trenutno nalazi na 13. poziciji na tabeli gdje im je svaki bod od izuzetne važnosti, a u narednom kolu kod kuće igraju derbi sa ekipom Feyenoorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi