Tadić u 93. zabio za pobjedu Twentea
Foto: EPA

Tadić u 93. zabio za pobjedu Twentea

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Twentea i AZ Alkmaara sastali su se u prvoj utakmici nedjeljnog programa 28. kola holandske Eredivizije. Slavio je domaćin rezultatom 2:1.

Twente je bio favorit, ali je na kraju preokretom stigao do pobjede protiv sjajnih gostiju, koji nisu previše napadali, no iskoristili su ono što im se ukazalo i malo je nedostajalo da osvoje bod.

Poveo je AZ pet minuta prije odlaska na odmor, a strijelac je bio Berghuis. U nastavku potpuna ofanzivna igrača u crvenim dresovima (Twentea), da bi 20-ak minuta prije kraja stigli do izjednačenja.

Poslije ubačaja s desne strane, Dušan Tadić je bez problema loptu spremio u mrežu za 1:1. Pokušavali su domaći do kraja da dođu do potpunog preokreta i uspjeli su u tome. U posljednjim sekundama Tadić zabija sjajnim udarcem sa oko 20 metara za veliko slavlje domaćih.

Twente se sada bodovno izjednačio s drugoplasiranim Vitesseom. I jedni i drugi imaju po 52 boda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivizija, 28. kolo: 

Twente - AZ 2:1 (Tadić 69, 90/ Berghuis 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije