Tae-Se Jong plakao prilikom intoniranja himne

Tae-Se Jong plakao prilikom intoniranja himne

Adnan Beganović

Najbolji igrač Sjeverne Koreje, Tae-Se Jong, prilikom intoniranja himne svoje zemlje, prije duela sa Brazilom, plakao je kao malo dijete, što je oduševilo svjetske medije.

Tae-Se Jong najbolji je igrač Sjeverne Koreje, no ono što je veoma zanimljivo je to, da on uopšte nije rođen, a niti iga u Sjevernoj Koreji.

Svoj fudbalski hljeb zarađuje u Japanu gdje je i rođen. Za Kawasaki Frontaleu opdigrao je 111 utakmica i pritom je postigao 46 golova, dok je u nacionalnom dresu odigrao 22 utakmice i postigao 15 golova.

Ljubav prema domovini i ponos igranja na SP za ovog fudbalera su nešto posebno, a o tome govore i suze pri intoniranju himne svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.