Imamović najbolji strijelac lige, hat-trick Kazića, prvenstvo završeno
FOTO: Husein Šljivo

Omladinska liga Centar 2 za juniore

Imamović najbolji strijelac lige, hat-trick Kazića, prvenstvo završeno

S. Mlaćo
Sezona u Omladinskoj ligi Centar 2 za juniore završena je proteklog vikenda.

U posljednjem kolu vidjeli smo nekoliko efikasnih susreta, a vrijedi izdvojiti pobjedu NK Romari kod FK Borac Jelah sa čak 15:0, te gostujuću pobjedu NK Sport Prevent Bugojno kod BFK Simm Bau sa čak 7:2.

Bugojanci mogu biti zadovoljni sezonom, završili su na sredini tabele, a imaju i prvog strijelca lige.

Radi se o Tahiru Imamoviću koji je postigao čak 34 pogotka.

Imamović je kadet, ali nastupao je za juniorsku selekciju, što dovoljno govori o kakvom se talentu radi. Tek od naredne sezone i zvanično je junior i biće zanimljivo vidjeti da li će promijeniti sredinu, te krenuti u bolje i nove izazove.

U pobjedi nad BFK Simm Bau postigao je dva pogotka, a hat-trick je upisao Kenan Kazić, dok su po jedan pogodak dodali Ahmed Imamović i Zerin Muratspahić.

Oglasi

Kazić je sezonu završio sa 12 pogodaka, pa je jasno da u NK Sport Prevent imaju talenata na koje treba obratiti veću pažnju.

Na drugom mjestu liste strijelaca je Enis Ismić iz NK Fortuna sa 31. postignutim pogotkom, Marko Krišto iz NK Romari je dodao 28, a Benjamin Ahmetspahić iz NK Čelik 27.

Na 25 golovao završio je Alen Muminović iz FK Rudar, a po 22 su postigli Anes Petak (NK Romari) i Adem Švago (NK Iskra).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvak ove grupe je NK Romari Vitez koji će igrati doigravanje za Omladinsku Premijer ligu BiH.

Romari je u 30 kola osvojio 84 boda, na drugom mjestu je NK Čelik sa 72, a FK Mladost je trećeplasirana sa 67.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi