Tahirović briljirao, Goppingen ispao

Četvrtfinale Kupa EHF

Tahirović briljirao, Goppingen ispao

Adnan Beganović

U polufinale rukometnog Kupa EHF plasirali su se Kadetten, Lemgo, Flensburg i Naturhouse La Rioja.

Švicarski Kadetten u polufinale je prošao preko njemačkog Goppingena za kojeg brani nekadašnji kapiten bh. reprezentacije Enid Tahirović. Njemačka momčad u Švicarsku je došla sa 4 gola prednosti (33:29), no istu nije uspjela sašuvati, odnosno Kadetten je pred svojim navijačima slavio također sa 4 gola razlike (28:24), pa je zbog više golova postignutih na strani prošao dalje. Nekadašnji reprezentativac BiH, Enid Tahirović, briljarao je na golu Goppingena, skupio je 20 odbrana, no niti to nije bilo dovoljno da njegova momčad izbori nastup u polufinalu.

Aragon našeg Vukašina Stojanovića u revanš susretu je pobijedio Lemgo (32:31), no s obzirom da je njemačka momčad u prvom duelu slavila sa 7 razlike (30:23) možemo reći da je ovo bila "pirova pobjeda" Španjolaca. Vukašin Stojanović jednom se upisao u listu strijelaca.

Flensburg je u duelu sa Celjem uspio sačuvati prednost stečenu u prvom duelu (33:29), odnosno istu je samo povećao pobijedivši i u Sloveniji (35:32). Kod Celja najefikasniji su bili Pajović i Vugrinec sa po 6 pogodaka, dok su kod Flensburga Boesen sa 12 i Mogensen sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

Rukometaši Naturhouse La Rioje u duelu sa Dunkerqueom opravdali su ulogu favorita. Nakon remija u Francuskoj (33:33) u revanš susretu pred svojim navijačima slavili su rezultatom (30:24).

Četvrtfinale Kupa EHF:
Celje PL - Flensburg 32:35 (29:33)
Kadetten - Goppingen 28:24 (29:33)
Aragon - Lemgo 32:31 (23:30)
Naturhouse La Rioja - Dunkerque 30:24 (33:33)
- u zagradi su rezultati prvih susreta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti