Tahirović i Göppingen ponovo u finalu

Tri njemačka kluba među šest u finalima

Tahirović i Göppingen ponovo u finalu

M. Maksimović

Nakon što smo saznali imena četiri ekipe koje će igrati na Final Fouru Lige prvaka, kompletirali smo i tri finala. U Kupu kupova, Kupu EHF i Challenge kupu.

U Kupu kupova imamo dva njemačka kluba, Gummersbach i Flensburg.Gummersbach već dvije godine zaredom osvaja ovaj trofej, a do trećeg finala je stigao teško, na račun više postignutih golova u gostima. U prvoj utakmice je Celje ostvarilo pobjedu 34:27, dok je u revanšu Gummersbach bio bolji 32:25. Tako je Celje za dva gola ostalo bez finala. Protivnik Gummersbacha u finalu je Flensburg koji je dobar dio posla obavio protiv Aragona u prvoj utakmici. Španjolci nisu mogli stići - 9 iz prve utakmice, došli su do + 3 u revanšu, završilo je 34:31. Flensburg je također osvajao Kup kupova i to 2001.godine.

EHF Kup je za nas najzanimljivi. Tamo je do finala stigao Göppingen Enida Tahirovića. U revanšu je njegova ekipa slavila četiri razlike, što je bilo dovoljno.  Rhein-Neckar Löwen je branio samo gol prednosti iz prvog susreta.Göppingen je prošle godine slavio u finalu ovog takmičenja pobjedom nad sastavom Grosswallstadta.
Francuski Dunkerque je spriječio još jedno njemačko finale, iako je Magdeburg bio vrlo blizu, ostao je kratak za jedan gol u revanšu.

U najmanje atraktivnom Challenge Kupu, imamo u finalu Wacker Thun iz Švicarske i grčki Argous.Wacker je prošao Sporting iz Lisabona na više postignutih golova u gostima, tačnije jednog gola.

Kup Kupova:
Gummersbach - Flensburg

EHF Kup:
Göppingen - Dunkerque

Challenge kup:
Argous - Wacker

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti