Legendarni bh. golman optimističan

Tahirović: Možemo do četvrtfinala, a onda je sve moguće

Adnan Beganović

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će na otvaranju Svjetskog prvenstva u nedjelju u Zetri sa počekom u 21:00 sat snage odmjeriti sa Južnom Korejom.

Ekipa našeg portala jučer je posjetila trening mladih bh. rukometaša, te je iskoristila priliku da porazgovara sa legendarnim golmanom i članom stručnog štaba reprezentacije, Enidom Tahirovićem.

"Momci su spremni. Već dugo se pripremamo, od Vlašića, preko Katara, pa do Sarajevo. Dobro smo radili, a momci su pobjedom nad Hrvatskom, inače reprezentacijom koja je najozbiljniji kandidat za medalju, pokazali da su spremni", za SportSport.ba je istakao Tahirović.

"Gledali smo prvog protivnika, Južnu Koreju i znamo kako to izgleda. Oni igraju duboku odbranu 3-3, ali na ovom video materiju koji imamo, nisu me nešto oduševili. Katar je njihovu odbranu razbijao ulaskom drugog pivota. Mislim da nas nemaju s čim izneaditi", dodao je Tahirović.

Legendarni golman nada se da će naša reprezentacija igrati u četvrtfinalu, no napominje i da se ne priča mnogo o rezultatu jer se mladim rukometašima ne želi stvarati dodatni pritisak.

"Mislim da možemo do četvrtfinala, a onda je sve moguće. U takvim utakmicama se ide na glavu i doista mnogo toga može odlučiti o pobjedniku. Nismo ovdje da bismo samo učestvovali, imamo i mi svoje ciljeve. U nedjelju je duel sa Južnom Korejom i trebat će nam podrška. Ko god dođe u nedjelju na utakmicu, sa iste će se vratiti zadovoljan i to će mu biti najbolja pozivnica za naredne utakmice", zaključio je Tahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.