Tahirović podnio ostavku: Razmišljao sam, više ne ide ovako

Napustio Rukometni savez BiH

Tahirović podnio ostavku: Razmišljao sam, više ne ide ovako

Enid Tahirović podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika krovne kuće bh. rukometa i člana Izvršnog odbora. 

Legendarni bh. rukometaš je u Izvršni odbor ušao 2015. godine, međutim danas je odlučio podnijeti ostavku nakon što je shvatio da više jednostavno ne ide.

"Danas sam zvanično podnio ostavku i dao otkaz u Rukometnom savezu BiH. Odluka nije bila brzopleta, mnogo sam razmišljao cijeloj situaciji. Koliko god se trudio, vidio sam da se neke stvari jednostavno ne mogu promijeniti, a u cijelu priču se uvukla i politika. Tu jednostavno više nemam šta da tražim", kazao nam je Tahirović. 

Tokom razgovora Tahirović dodaje da će Rukometnom savezu BiH biti ponovo na raspolaganju samo kada dođe do promjena na vrhu. 

"Kada budu došli ljudi kojima je rukomet na prvom mjestu, rado ću pomoći, a do tada je teško očekivati bilo šta. Cijela ova situacija se mnogo odrazila na mene. Svi su primijetili da utiče na mene, da sam nervozniji, a sve sam skrivao od supruge u nadi da će se promijeniti nešto. Žao mi je zbog svega, ali odlazim čiste savjesti", dodao je Tahirović. 

Tahirović je inače proslavljeni golman rukometne reprezentacije BiH, a karijeru je započeo u Radniku iz Bijeljine. U bogatoj igračkoj karijeri je još igrao za Slobodu, Željezničar, Bosnu, Cimos, HSV i Frisch Auf Goppingen s kojim je dva puta osvojio EHF Cup. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi