Tahirović se oporavio i briljirao na golu
Tahirović imao fenomenalnih 20 odbrana

Povreda definitivno prošlost

Tahirović se oporavio i briljirao na golu

H. Hadžibulić

Enid Tahirović oporavio se povrede aduktora zbog koje nije nastupio u posljednje dvije utakmice rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo „Austrija 2010“ protiv Italije i Švajcarske.

Naš izvaredni golman bio je fenomenalan u derbi susretu 14. kola Bundeslige. Njegov Goepinngen pobijedio je Nordhorn sa 32:25, a najzaslužniji za slavlje svog kluba bio je upravo Tahirović.

Briljirao je! Zaustavljao je brojne udarce protivničkih igrača, a na kraju meča sakupio je veličanstvenih 20 odbrana. Goepinngen se zahvaljujući trijumfu u subotu naveče probio na peto mjesto na bundesligaškoj tabeli sa 19 bodova.

„Vratio sam se na izuzetno dobar način. Branio sam cijelu utakmicu. Nisam osjećao nikakve bolove, i osim pobjede, to je veoma btina činjenica za mene. Povreda je prošlost i sada se mogu punim kapacitetom posvetiti nastavku šampionata“, rekao je Tahirović, naglasivši:

„Nadam se da ću nastaviti u dobrom ritmu. Nakon izbivanja sa terena jedva čekam povratak i u reprezentaciju BiH. U martu nas očekjuje možda i najvažnija utakmica u istoriji našeg nacioalnog tima. Igramo kući sa Srbijom i samo nas trijmf ostavlja u igri za plasman na EP. Vjerujem da ćemo tada biti svi u dobroj formi, pružiti maksimum i pobijediti, istina, favorizovanog protivnika.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.