Tahiroviću novi trofej za kraj karijere

Goppingen odbranio naslov

Tahiroviću novi trofej za kraj karijere

A. Beganović

Rukometaši Goppingena odbranili su titulu pobjednika Kupa EHF, a naš reprezentativni golman Enid Tahirović tako se na fenomenalan način oprostio od aktivnog igranja.

U revanš susretu finala Kupa EHF Goppingen je pred svojim navijačima sa 34:28 savladao francuski Dunkerque, a kako je prvi meč završio bez pobjednika (26:26) pehar je ostao u Njemačkoj.

Naš reprezentativac, Enid Tahirović, koji je od 2008. godine branio boje Goppingena,  karijeru je tako okončao na fenomenalan način.

U pobjedi nad francuskom momčadi kod Goppingena su najefikasniji bili Rnić i Horak sa po 7 golova, dok je Butto sa 10 golova bio najefikasniji kod Dunkerquea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.