Tako to rade Englezi: Klub dobija kaznu jer se poigravao sa dresom
(Foto: EPA)

Huddersfield imao zanimljivu ideju

Tako to rade Englezi: Klub dobija kaznu jer se poigravao sa dresom

M. Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske odlučila je da kazni člana Championshipa Huddersfield zbog nepropisnog dresa.

Prošlogodišnji član društva najboljih timova Engleske prošlog mjeseca se u prijateljskoj utakmici protiv Rochdalea pojavio u nevjerovatnom dresu.

Preko njihivih standardnih plavih i bijelih linija bila je velika lenta kladionice Paddy Power, a to po pravilima nije dozvoljeno i pokrenuta je istraga.

Optuženi su za kršenje pravila o nošenju opreme i imaju sedam dana da izlože svoju odbranu, ali oni se prema svemu sudeći neće oglašavati.

Interesantno je svakako da je zahvaljujući ovom dresu prikupljeno više od 30.000 u dobrotvorne svrhe na utakmici, ali FA to ne zanima i odlučeno je da Huddersfield bude kažnjen.

Tako to rade Englezi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi