Tottenham s pola snage pobijedio otpisani Huddersfield

Lucas odigrao odličan meč

Tottenham s pola snage pobijedio otpisani Huddersfield

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama danas su na svom terenu pobijedili Huddersfield sa 4:0 u meču 34. kola engleskog Premiershipa.

Londonski klub je s pola snage uspio da dođe do pobjede protiv Huddersfielda koji je već završio nastup u Premiershipu, te ćemo ih naredne godine gledati u Championshipu.

Tottenham je danas bio bez najvažnijih igrača Kanea, Sona i Allija, ali su svejedno došli do pobjede od 3:0. Tottenham je sve riješio za tri minute, a odličan meč odigrao je Lucas Moura.

Domaći su do prednosti stigli u 24. minuti kada je Wanyama zatresao mrežu gostiju. Samo tri minute kasnije bilo je 2:0 na semaforu, a ovaj put strijelac je bio Lucas.

U drugom poluvremenu gledali smo uspavanku, te je bilo jasno da domaći čekaju samo kraj meča. Ipak, u samom finišu vidjeli smo još dva gola, a na scenu je stupio Lucas. Brazilac je prvo u 87. minuti zabio za 3:0, dok je nekoliko minuta kasnije hat-trickom postavio konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je trenutno na trećem mjestu sa 67 bodova, dok je Huddersfield "zakucan" za dno tabele sa svega 14 osvojenih bodova iz ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi