Talični Nikolić drži Plemiće u vrhu Premijer lige

Kodru pamti po dobrom, ali želi pobjedu protiv Sarajeva

Talični Nikolić drži Plemiće u vrhu Premijer lige

U decembru će napuniti 30 godina, a i dalje je jedan od najboljih napadača koji  igra u našem nacionalnom šampionatu. 

Napadač Zrinjskog, Stevo Nikolić, od 2008. godine osvojio je četiri titule prvaka sa četiri različita kluba. Tri puta je to napravio u Bosni i Hercegovini i jednom u Mađarskoj. Titule je osvajao sa Modričom 2008. godine, Borcem 2011. godine, dok trenutno brani titulu sa mostarskim Zrinjskim. U međuvremenu bio je prvak Mađarske sa Debrecenom. 

Ove sezone opet je u samom vrhu najboljih strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njegovi golovi drže aktuelnog prvaka u borbi za titulu. Srušio je Željezničar na Grbavici, Velež u gradskom derbiju, a sada je sa dva gola zapečatio sudbinu Mladosti iz Velike Obarske. 

"U sjajnoj sam formi zahvaljujući prije svega saigračima. Ostvarili smo jako važnu pobjedu na gostovanju i mislim da će se to pokazati u nastavku prvenstva. Najteže je uvijek igrati unaprijed dobijene utakmice. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, a jako je bitno i što nismo mislima bili u utakmici sa Sarajevom, kao i što smo derbi sa Veležom ostavili iza sebe," kaže Nikolić. 

Zrinjski je ušao u odličnu formu. Nakon dva vezana poraza na gostujućim terenima, slavili su u Bijeljini protiv Mladosti iz Velike Obarske, a kolo prije toga ostvaren je trijumf protiv Veleža u velikom derbiju. 

Plemići su sredinom sedmice ostvarili trijumf i u Ljubuškom protiv Sloge u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sada je na rasporedu reprezentativna pauza, ali Nikolić vjeruje kako to neće uticati na formu Zrinjskog.

"Kada se pobjeđuje naravno da niko ne voli pauze i da se prekida taj pozitivni niz. Ipak mislim da to neće ostaviti traga na nama. Sada ćemo odraditi i mini pripreme kako bi što spremniji ušli u nastavak sezone," rekao je Nikolić. 

Odmah nakon pauze slijedi veliki derbi Pod Bijelim Brijegom. U goste Plemićima dolazi Fudbalski klub Sarajevo, koji je u nastavak sezone ušao sa novim šefom struke, Mehom Kodrom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napadaču Zrinjskog Kodro je ostao u jako lijepom sjećanju. Naime Kodro je, dok je bio selektor, za utakmicu protiv Japana, koja nije bila u zvaničnom FIFA terminu, morao pozvati igrače iz Premijer lige BiH. Nikolić je dobio priliku od 46. minute susreta. 

"Mehu Kodru pamtim iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. On mi je poslao poziv za prijateljsku utakmicu protiv Japana. Znam da se radi o izvrsnom stručnjaku, ali i sjajnom čovjeku. Sarajevo je naš najveći konkurent u Premijer ligi. To je utakmica koja kao i uvijek nosi mnogo naboja. Nadam se da ćemo je riješiti u svoju korist, baš kao i derbi sa Veležom," kaže Nikolić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.