Talisman FK Sarajevo
Handžić slavi gol protiv BATE Borisova

Predodređen za važne golove

Talisman FK Sarajevo · Komentar

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Svakoj ekipi je potreban zahvalan igrač koji kada dobije priliku ne zakaže te uradi ono što se od njega očekuje. Jednog takvog na raspolaganju ima i Husref Musemić.

FK Sarajevo od početka sezone ima velikih problema sa povredama, međutim zahvaljujući fudbalerima koji u drugim okolnostima možda i ne bi igrali toliko često na rezultatima se to ne osjeti.

Bh. prvak je u šestom kolu pobijedio Velež poslije preokreta. Bilo je 2:1. Gol za pobjedu postigao je Haris Handžić, čovjek kojem se može dodijeliti epitet talismana FK Sarajevo obzirom na važnost njegovih golova.

Akutelna generacija Bordo tima možda i nema individualni kvalitet kao neke ranije, međutim timski duh, borbenost, angažovanost, "jedan za sve, svi za jednog" su možda ključne karakteristike Musemićevih izabranika.

To na pravi način demonstrira upravo Handžić. Napadaču koji je prošao omladinske selekcije FK Sarajevo nije uopšte mrsko čekati priliku sa klupe, valjda to tako ide kada igraš za voljeni klub, klub koji će ti u srcu biti cijelog života.

U napadu ima paklenu konkurenciju u vidu Mersudina Ahmetovića, ljetos je mogao otići, spominjao se odlazak u Borac, međutim odlučio je ostati tamo gdje mu je najljepše.

Zadužen za važne golove

Ovaj 29-godišnjak se možda nije nadavao golova od povratka na Koševo prošlog ljeta, ali skoro svaki njegov pogodak je bio od velike važnosti. Prošle sezone Handžić je zabio jedan od najvažnijih golova u pohodu na duplu krunu.

Bilo je to u susretu 12. kola kada je slomio otpor Radnika i zabio za 2:1. Trijumf nad Bijeljincima je bio jedna od presudnih utakmica, posebno zbog svega šta se dešavalo na tom susretu.

Tada je Handžić ušao sa klupe i pogodio, baš kao i protiv Veleža u subotu. Musemić ga je ubacio u igru, a on se odužio sjajnim golom za veliko slavlje pokislih navijača Bordo tima. Zabio je ovaj robusni napadač i protiv Slobode u drugom kolu i to odmah na otvaranju za miran nastavak utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protiv BATE Borisova je bačen u vatru nekoliko minuta pred start utakmice jer se Ahmetović povrijedio i naravno nije razočarao jer je i protiv prvaka Bjelorusije zatresao mrežu.

Njegova proslava golova je pravi pokazatelj s kakvom strašću igra i koliko zapravo želi da FK Sarajevo pobijedi u svakom meču. Rodni grad i dres omiljenog kluba, dijeljene radosti s navijačima, komšijama, prijateljima, saigračima...Za Handžića evidentno nema ljepše kombinacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Hare naš, pravi SARAJEVSKI ŠMEKER. To što ulazi najčešće sa klupe ne umanjuje njegov doprinos niti spori kvalitete. Drago mi je što Husref konačno protiv slabijih ekipa počinje sa dva napadača, odmara krila, rotira pozicije igračima itd. Ovim momcima treba pružiti podršku i kada bude pad forme, koja je i sada očita, ali rezultati to srećom ne trpe. Idemo hrabro u nove pobjede!
13 0
Ende
Veliki majstor .. naklon za Hareta !!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi