Talison vaga ponude: Od naredne sezone u elitnom rangu bh. fudbala?

Dobre igre nisu ostale nezapažene

Talison vaga ponude: Od naredne sezone u elitnom rangu bh. fudbala? · Saznajemo

Adnan Beganović

Centralni i ofanzivni vezni fudbaler iz Brazila, Talison, branio je boje Zvijezde iz Gradačca u nedavno završenoj sezoni, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa ćemo ga najvjerovatnije od naredne sezone gledati u elitnom rangu bh. fudbala.

U vikendu iza nas je završena sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Sloboda je kroz cilj prošla kao prva, dok su društvo najboljih napustili Rudar i Mladost iz Kaknja.

Za nekoliko dana nakon play-off susreta Famosa i Radničkog iz Lukavca, te Travnika i Brotnja, saznat će se i ko će upasti u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Sezonu, kao i mnoge prije, obilježilo je mnogo i sudijskih lakrdija, no to su stvari o kojima bi se trebali pobrinuti oni koji rukovode ovim takmičenjem, a izvjesno je da će nekoliko fudbalera koji su svojim igrama skrenuli pažnju na sebe, od naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Jedan od njih je i brazilski veznjak Zvijezde iz Gradačca, Tallison. Mladi 20-godišnji Brazilac je, bar prema ocjenama stručnjaka koji prate zbivanja u Prvoj ligi Federacije BiH, prerastao ovaj rang takmičenja i sasvim sigurno ćemo ga od naredne sezone gledati u elitnom rangu bh. fudbala.

Nezvanične informacije do kojih je došao SportSport.ba od izvora bliskih samom fudbaleru govore da nekoliko klubova iz elite "opipava" puls Allisona. Navodno je jedan od njih i Sloboda.

Oglasi

Inače, Tallison igra na pozicijama centralnog i ofanzivnog veznjaka, a u 13 utakmica za ekipu iz Gradačca je postigao pet pogodaka. Prije dolaska u našu zemlju je nastupao u Brazilu za Campeonato Potigur i mladi tim Brasileiroa.

Mate Neretljak još dvije godine u NK Zvijezda

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mate Neretljak potpisao je novi ugovor sa Zvijezdom iz Gradačca.

Neretljak je stavio potpis na dvogodišnji ugovor, a zanimljivo je i to da je ovaj stručnjak Zvijezdu vodio i u sezoni 2020/2021.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ekipe iz Gradačca u dosadašnjoj karijeri je Neretljak vodio Orašje, GOŠK, Metaleghe i hrvatski Rudeš.

Dodajmo na kraju da je Zvijezda proteklu sezonu završila na 10. mjestu tabele sa 38 osvojenih bodova.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Evo nam slobode jos da se vrati Celik i da gledam utakmice pred gledaocima ne praznim tribinama.
0 0
enko
Kako ce se pobrinuti takmicarska i sudijska komisija kada su oni gori od sudija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi