Bh. dame su žestoke na terenu i nemaju milosti: Vukelić je željela zakucati protivnicu za teren

Nevjerovatna scena

Bh. dame su žestoke na terenu i nemaju milosti: Vukelić je željela zakucati protivnicu za teren

M. Šljivak

Utakmica Prve ženske fudbalske lige Republike Srpske između ŽFK BSK-Spartak 2013 i ŽFK Sloga Prijedor donijela je žestoku reakciju od strane domaće igračice Tamare Vukelić prema Melini Sarajlić. Vukelić je bez lopte udarila protivnicu dok je ova ležala na terenu i zasluženo je dobila crveni karton.

Igračica ŽFK BSK-Spartak 2013 Tamara Vukelić dobila je direktan crveni karton na utakmici protiv ŽFK Sloga Prijedor nakon što je na poprilično brutalan način udarila protivničku fudbalerku Melinu Sarajlić.

Krajem prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti, Vukelić je jednim startom poslala Sarajlić na pod, a zatim je uslijedio izuzetno brutalan potez od strane ove fudbalerke.

Dok je protivnica bila na travi Vukelić pravi zaista nevjerovatan potez. Udara Melinu Sarajlić dok ova leži i tu nastaje gužva i naguravanje između igračica oba tima, no sve se srećom brzo smirilo.

Sudija Bojan Marković nije imao previše dileme. Uz konsultaciju s pomoćnicima pokazuje igračici domaćeg tima direktan crveni karton. U izvještaju utakmice on je naveo detalje crvenog kartona i tvrdi se da je Sarajlić dobila udarac po ruci.

"Nakon faula, dok igračica broj 4 suparničkog tima još leži, Tamara Vukelić je udara otvorenim dlanom po ruci".

Oglasi

Snimak pokazuje poprilično žestoku reakciju Tamare Vukelić, ali ni Melina Sarajlić nije nevina u ovom slučaju. Iako je izvukla deblji kraj snimak pokazuje da je prilikom pada udarila protivnicu koja je potom izgubila živce i odlučila je žestoko reagovati.

Prava je sreća da nije došlo do nekih težih povreda i ovo su scene koje svakako ne želimo gledati na terenima u Bosni i Hercegovini, pogotovo ne kada igraju dame. Iz ŽFK Sloga Prijedor nisu govorili o ovom incidentu nakon utakmice.

"Prije svega želimo da čestitamo našim curama na borbenosti, zalaganju, srčanosti.. kao da smo pregorjeli od želje u ključnim momentima

Neiskorištene šanse u prvom poluvremenu, pa i u zadnjim momentima utakmice bole i dalje. Kao i sama činjenica da igrača više nismo uspjeli da iskoristimo…

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ekipi Spartaka čestitamo na pobjedi potpuno zasluženoj i želimo im svu sreću u elitnom rangu! Sudijama na fer i korektnom suđenju! Hvala svim navijačima iz Prijedora koji su došli da nas podrže", poruka je tima iz Prijedora.

ŽFK BSK-Spartak osvojio je titulu prvaka RS-a i naredne sezone igrat će Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti