Tandir: Idem stopama Vedada Ibiševića

Mladi napadač uči od Thierryja Henryja

Tandir: Idem stopama Vedada Ibiševića

Stopama Vedada Ibiševića sprema se da krene još jedan talentovani napadač, 16-godišnji Ismar Tandir, napadač juniorskog tima New York Red Bulla, koji ima priliku da uči od jednog od najboljih napadača na svijetu, Thierryja Henryja.

Tandira je prije dvije godine primjetio nekada proslavljeni srbijanski igrač malog nogometa, Predrag Radosavljević Preki, tadašnji stručnjak prvoligaša FC Toronta, međutim profi ugovor mu je izmakao, jer je Radosavljević smijenjen.

"Nedavno sam napunio 16 godina, tako da ne žurim. . Znam da se šansa ne dobija lako, tako da ću trenirati i čekati. U New Yorku je prvi napadač Thiery Henry, koji je sada na posudbi u Arsenalu. Gedam ga i učim do njega. Strpljivo čekam svoju šansu", rekao je Tandir za SportSport.ba.

Najdraži nogometaši su mu Zlatan Ibrahimović i Edin Džeko, a pored Chelseaja navija za Inter iz Milana. Tim sa Stamford Bridgea zavolio je zato što je nekliko dana proveo u njegovom kampu. Skauti slavnog londonskog kluba su ga željeli povesti u Englesku, ali zbog toga što je maloljetan i još uvijek ne igra za A reprezentaciju, nije mogao dobiti radnu dozvolu.

"Evropa je dosta ispred, iako se igra dosta bolje i više je navijača. Ibišević nije zaigrao ni za jedan MLS klub, ali je igrao na visokom nivu kada je otišao u PSG. Nadam se da će mi Amerika biti samo odskočna daska", rekao je 16-godišnji napadač koji je visok 1.93 cm, ali unatoč tome posjeduje brzinu i tehniku.

"Volio bih zaigrati u Evropi. Pratim njihov nogomet, pogotovo engleski i njemački. Mada, dopada mi se i talijanski. San svakog igrača je Evropa, pa tako i moj, Smatram da bi se dobro snašao u Engleskoj s obzirom na moje predospozicije.", dodao je Izzy.

Tanadir pored bosanskog ima i američko državljanstvo. Živi u New Jerseyu, a porijeklom je iz Brčkog. Na odmoru prošle godine odradio je nekoliko treninga sa Sarajevom, a tadašnji trener bordo kluba, Jirži Plišek, rekao je da je Tandir veliki talenat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije