Tango i Zrinjski slavili na otvaranju Futsal Premijer lige

Dobre utakmice na otvaranju sezone

Tango i Zrinjski slavili na otvaranju Futsal Premijer lige

Adnan Beganović

Utakmicama Tango - Brotnjo, te Zrinjski - Sofić, počela je nova sezona Premijerr lige Bosne i Hercegovine u futsalu.

Brotnjo je u ovu sezonu ušao s visokim ambicijama, no već u 1. kolu malonogometaši kluba iz Čitluka pretrpjeli su ubjedljiv poraz. U Vojkovićima bolji od njih bili su malonogometaši Tanga, koji su slavili sa 5:2.

Već na samom otvaranju, tačnije u 3. minuti Emir Sipović je doveo Tango do prednosti. Amel Handžić u 11. istu udvostručuje, da bi Josip Jozić u 17. smanjio na 2:1. No, samo ninut kasnije Dragan Ikonić postiže pogodak za 3:1.

Kako su završili prvo poluvrijeme tako su malonogmetaši Tanga počeli i drugo. Igrala se 25. minuta kada je Nemanja Knežević povisio na 4:1, a Denis Mijatović u 31. smanjuje na 4:2. Tačku na "i" u ovom susretu stavio je Emir Sipović svojim drugim pogotkom u 32. minuti.

Malonogometaši Zrinjskog, čiji cilj je s trona srušiti Centar, pobjedom su otvorili novu sezonu. Pred svojim navijačima su savladali Sofić sa 3:1. Josip Bošković je u 2. minuti doveo Plemiće do prednosti, da bi Emir Milanović u 12. izjednačio.

Do 30. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Bošković svojim drugim pogotkom ponovo Plemiće dovodi do prednosti. Minut prije kraja Ivan Drežnjak postiže pogodak za konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.