Tango se nastavlja i protiv Meksika?

Argentinci za sada sa maksimalnim učinkom

Tango se nastavlja i protiv Meksika?

Argentina će večeras protiv Meksika tražiti prolaz u četvrtinu finala, nakon što su sa tri pobjede prošli grupu, u večerašnjem dvoboju Gaučosi se nameću kao veliki favoriti.

Legendarni Diego Armando Maradona po prvi put u karijeri sjedi na klupi Argentine na jednom velikom takmičenju i ako se po jutru dan poznaje - na jako je dobrom putu. Gaučosi igraju vrlo dobro i u grupi su imali tri pobjede iz tri utakmice.

Optimizam dodatno ulijeva činjenica što Maradona za večerašnji duel na raspolaganju ima sve igrače. Očekuje se da bi napad Argentine i večeras trebali predvoditi Goznalo Higuain i Carlos Tevez, sa Lionelom Messijem kao polušpicom.

"Meksiko zaslužuje naše poštovanje. Oni znaju što rade, ali otkrit ćemo njihove slabosti. I Meksikanci moraju poštovati moje igrače, koji će sve dati za argentinski dres", rekao je u najavi utakmice Maradona.

Meksiko je jedno od prijatnijih iznenađenja ovog prvenstva, ali treba imati na umu da su u grupi za prolazak dalje pobijedili raštimovane Francuze (2:0), sa domaćinom Južnom Afrikom su odigrali neriješeno, dok su poraženi od Urugvaja.

"Mi smo kao narod tradiocionalno pesimisti. Ali, kakve sad veze ima što za protivnika imamo Argentinu? Moramo promijeniti razmišljanje, imati samopouzdanje kao druge momčadi. Argentina se može pobijediti i sa takvim stavom trebamo ući u utakmicu", kazao je kapiten Meksika Rafa Marquez.

Na strani Argentine ide i tradicija. U 14 posljednjih međusobnih susreta, Gaučosi su slavili sedam puta, pet puta je završeno neriješeno, dok su Meksikanci slavili samo dva puta.

Vjerovatni sastavi:

MEKSIKO: Perez, Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido, Marquez, Torrado, Juarez, Dos Santos, Vela, Franco.

ARGENTINA: Romero, Demichelis, Veron, Heinze, Samuel, Gutierrez, Di Maria, Mascherano, Tevez, Messi, Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.