Tango ubjedljiv, čeka ishod posljednjeg meča na turniru

Futsal Cup grupa 2, 3. kolo

Tango ubjedljiv, čeka ishod posljednjeg meča na turniru

Nakon poraza od domaćeg Gyora i remija sa ekipom Iberia Star, fudbaleri KMF Tango u 3. kolu turnira Futsal Cupa grupe 2 savladali su ekipu Varne rezultatom 8:4.

Bh. predstavnik poveo je već u 6. minuti susreta, a strijelac za vodstvo ekipe iz Istočnog Sarajeva bio je Emir Bunar. Ipak, ni nakon vodstva fudbaleri Mirka Marvana nastavili su sa sjajnom igrom, a nagrada za to stigla je samo nekoliko trenutaka prije kraja prvog dijela igre kada je vodstvo našeg tima na 2:0 povećao Nermin Jusić, samo minut prije odlaska na odmor.

U nastavak utakmice bh. tim ušao je furiozno. Nakon samo tri minute igre u drugom poluvremenu Tango je vodio sa 5:0, zahvaljući golovima Radmilovića (2) i Sipovića. 

Manje od dvije minute nakon svog drugog Anel Radmilović se po treći put upisao u lsitu strijelaca za vodstvo Tanga od 6:0. 

Nakon furioznog starta u drugom poluvremenu, do 29. minute mirovale su mreže, a onda je JUsić pogodio za visokih 7:0. Ipak, nakon vodstva od 7:0 fudbaleri Tanga kao das u se malo opustilišto su iskoristili srbijanski internacionalci u redovima bugarske ekipe Jovanović i Stanković pa svojim golovima smanjuju rezultat na 7:2.

Pet minuta prije kraja Radmilović pogađa sopstvenu mrežu, pa igrači Tanga kao zbog opuštanja kvare dobru gol razliku koju su napravili, a koja bi mogla presuditi ko će u narednu fazu takmičenja. 

Za vodstvo 8:3 u korist sastava iz Istočnog Sarajeva pogodio je ponovo Jusić u posljednjoj minuti susreta,a samo nekoliko sekundi kasnije Dimitrov postavlja konačnih 8:4.

Koliko je bh. tim bio domininantan u ovome susretu govori i podatak da su igrača Tanga tokom susreta čak 37 puta šutirali prema golu protivnika, od čega 26 puta u okviru, dok su njihovi protivnici samo sedam uputili udarac u okvir gola.

Za plasman u narednu fazu takmičenja fudbalerima Tanga potrebno je i malo sreće, a za nju bi se trebali pobrinuti domaćini turnira grupe 2. Naime, ukoliko mađarska ekipa u posljednjem susretu, kojim se okončava takmičenje u ovoj grupi, a koji se igra večeras od 19:30 savlada Iberia Star, Tango će se plasirati u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.