Tanjević: Čast izuzecima, ali NBA treneri su budale

Boša opleo po NBA trenerima

Tanjević: Čast izuzecima, ali NBA treneri su budale

A. Beganović

Crnogorski trenerski stručnjak, koji je sa Bosnom pokorio Evropu, Bogdan Tanjević, u razgovoru za Gazzette dello Sport kritički se osvrnuo na NBA trenere.

Bogdan Tanjević trenutno radi kao selektor Turske, a uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dao je intervju Gazzetti dello Sport.

Razočaran je Tanjević zbog nedolaska na pripreme Enesa Kantera, košarkaša Utah Jazza.

"Kanter je veliki talent i definitivno će nam nedostajati. Odlučio je ne odazvati se, ali iskreno mislim da on više treba nas nego mi njega. Sa reprezentacijom nije treirao tri godsine i to svakako nije u redu", izjavio je Tanjević, te dodao:

"Amerika je pravo mjesto za Kantera, mjesto gdje uopšte ne treba koristiti mozak i to zbog trenera koji ništa ne razumiju. U NBA ligi postoje tri-četiri trenera koja nešto vrijede i koji se pamte. Svi ostali su glupi uključujući i trenera Utaha, Tyronea Corbina. Za tog čovjeka više ne  želim čuti, a kamoli ga nazvati. Htio sam mu pomoći, pokazati njegovim igračima neke stvari s kojima bi sigurno postali bolja momčad, no danas to ne želim. Jednostavno ne mogu raditi sa onima koji ne razumiju ništa. Tu mislim i na Kantera, zaboravio je igrati košarku kako je otišao u NBA. On je centar, a ujedno ima i najmekšu ruku, no u Utahu to ne razumiju i samo ga guraju pod koš. Budale".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.